9.10.16

Col·laboració Fem un Museu

Activitat organitzada pel Museu de Sant Cugat del Vallès, el projecte Fem un Museu és una iniciativa cultural que té com a propòsit principal acostar el món de l'art a col.lectius en risc d'exclusió social i, més concretament, a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual.

Les meves aportacions:

2015:

Sorpresa - Alberto i Jose Manuel (text de Pili Egea)


La sorpresa es una viajera que te visita sin previo aviso. Que entra volando en tu hogar por la ventana de tu mirada. Es una bomba de ilusión que explota ante ti como fuegos artificiales. La sorpresa es un pincel mojado en azul, es una nota posada en una guitarra, son los pasos de un bailarín estático: ¡Boom!

Una de las emociones básicas que sienten las personas es la sorpresa, lo imprevisto, lo inesperado y que hace que la forma de sus labios se conviertan en una gran O. ¡Boom!

Admiración, asombro, desconcierto son burbujas en ebullición dentro de los corazones de Alberto y José Manuel cuando se reproducen en su propia imagen. ¡Boom!

Simplemente, Alberto y José Manuel, son ¡boom!



Foto de Jordi Garcia

2016



Fem un museu. Reflexions (novembre 2016)

El projecte de creació d’un personatge, conjuntament amb l’Anna i seguint les pautes de les diferents sessions, em va fer concretar més el meu treball, ser conscient de les diferents etapes que van des de plantejar el projecte fins el resultat final.

El treball de creació és difícil de fragmentar, molt més quant es fa en equip. En aquesta experiència no érem només les dos persones que realitzem el personatge, hi havia la resta de companys, les organitzadores, l’escriptora, els fotògrafs i reporters, ... Tot això enriqueix el procés de creació, encara que de vegades també ho enterboleix.

Els materials que van fer servir, el fang principalment (material que no utilitzo sovint), afegien un nou repte i em recordar i provocar noves sensacions, penso que compartides amb l’Anna.

El pensar que la creació final estaria dins un ecosistema, em va recordar la relació que tenim amb el nostre entorn. Al final el nostre personatge de fang té una vida pròpia en un lloc concret i una història “Ananas, Gus y la amistad”. És el resultat final que tot artista vol per la seva obra.


L’obra “5”, és una col·lecció d’estudis preliminars sobre un personatge. El format de presentació en una vitrina pot recordar aquelles coses que són records, que formen part de la memòria, són les petites obres que ajuden a fer una més gran, són també els personatges oblidats.



Títol de l’obra: 5. Vitrina amb cinc estudis de personatges amb filferro i tub de coure. Mida: 30x47x8 cm.


L’obra “Personatge”, és un estudi final on el material utilitzat forma una cara. No és anònima, té uns avantpassats, vol ser present i vol tenir una història que depèn de tu. 


Títol de l’obra: Personatge. Escultura de fils i tubs de coure sobre fusta. Mida: 23x27x40. Base de fusta realitzada per Lluís Pujol.